Susi Sánchez i Guillermo Montesinos seran els artistes homenatjats de l’11a edició de MICE València

L’actriu, natural de Xirivella, i l’actor, de Castelló de la Plana, rebran el seu merescut obsequi per part del Festival, premiant així el talent i l’experiència d’aquests dos artistes valencians. A més, es recordarà al cineasta Agustí Villaronga, guardonat a la MICE fa 5 anys.

Susi Sánchez, guanyadora de dos premis Goya, i Guillermo Montesinos, nominat a un altre guardó de l’Acadèmia, seran els artistes homenatjats en aquesta 11a edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu de València. L’actriu, nascuda en la localitat de Xirivella, viu un dels moments més dolços de la seua carrera, amb el recent Goya a Millor Actriu de Repartiment pel seu paper en ‘Cinco lobitos’, a més d’un altre “cabut” fa 4 anys pel seu rol protagonista en ‘La enfermedad del domingo’. A més, l’actriu és protagonista de l’últim film d’Agustí Villaronga, ‘Loli Tormenta’, director que també serà homenatjat de manera pòstuma, recordant el pas del cineasta per aquest festival, en la 6a edició de la MICE en 2018 i projectant el seu últim film dins de la programació d’enguany.

Un altre dels noms protagonistes d’aquesta edició serà Guillermo Montesinos, l’actor nominat al Goya pel seu paper secundari en ‘Mujeres al borde de un ataque de nervios’ i un dels artistes més rellevants de la dècada dels 80 i 90, amb papers de gran reconeixement en pel·lícules com ‘Amanece, que no es poco’, ‘Todos a la cárcel’ o ‘La vaquilla’, entre moltes altres. Ha format part, a més, d’altres grans produccions audiovisuals, com ‘Cuéntame’ o ‘L’Alqueria Blanca’.

Més convidats especials a la 11a MICE

Fernando Esteso i Carlota Gurpegui seran altres de les personalitats rellevants que visitaran València per a l’edició d’enguany. El veterà actor, qui participa en la pel·lícula ‘Loli Tormenta’ d’Agustí Villaronga, estarà present en la projecció del film al costat de Susi Sánchez. L’actriu Carlota Gurpegui, qui ja va visitar el festival en l’edició passada, serà membre del jurat de la secció de curtmetratges professionals.

Dins de la programació, la MICE comptarà amb la presència del director alemany Stefan Westerwelle, qui presentarà la seua pel·lícula ‘What the finn?’ en la Gala d’Inauguració del festival. A més, la cineasta mexicana Ana Laura Calderón, amb la seua pel·lícula ‘Corazón de Mezquite’ i els directors Andrey Hadjivasilev, de Bulgària, i Christian Lo, de Noruega, estaran presents en aquesta edició presentant els seus films ‘The Tesla Case’ i ‘Mini Zlatan’, respectivament.

La MICE se celebrarà del 16 al 26 d’octubre, en un total de 33 municipis valencians, a més de projectar-se vora 250 treballs, dels més de 1000 rebuts, realitzats tots ells per alumnat de tots els racons del món. El festival continua amb el seu treball d’apropar l’audiovisual a les escoles perquè els i les joves coneguen les ferramentes que dóna el cinema per a seguir creixent i aprenent.

Share the Post:

Posteos relacionados