La MICE inicia l’11 edició amb l’homenatge a Susi Sánchez i Agustí Villaronga

L’actriu xirivellense rep l’estima del seu poble, en un homenatge a on també es va recordar la figura del cineasta balear, amb la projecció de la seua obra pòstuma ‘Loli Tormenta’, protagonitzada per Susi Sánchez.

La Mostra Internacional de Cinema Educatiu dóna el tret d’eixida a la programació d’esta 11a edició. I ho fa amb un acte molt emotiu dedicat a Susi Sánchez, i celebrat precisament a la localitat de Xirivella, poble a on va nàixer l’actriu valenciana. La plaça de la Concòrdia d’este municipi de l’Horta s’omplia de gom a gom per a homenatjar la carrera artística d’una actriu que rebia, de les mans de l’alcaldessa del municipi, Paqui Bartual, i del director del festival, Josep Arbiol, un reconeixement molt merescut.

“Para mí es muy emocionante estar aquí. Tengo que agradecer enormemente al Ayuntamiento de Xirivella y a la MICE el haber organizado algo así”, afirmava emocionada l’actriu, qui afegia que “es conmovedor, además, compartir este homenaje con Agustí Villaronga, quien ha sido mi último director y mi último maestro”.

I és que Agustí Villaronga era l’altre gran nom de la vesprada de diumenge. El cineasta, qui va morir al mes de gener, ja va ser protagonista a la 6a edició de la MICE i el festival ha volgut enrecordar-se d’ell amb un bonic homenatge a la seua carrera i l’entrega d’un obsequi al nebot del director. A més, al finalitzar l’acte, s’ha projectat la pel·lícula ‘Loli Tormenta’, últim film del cineasta balear, i també últim treball fins la data de l’actriu Susi Sánchez.

Una altra personalitat del món del cinema convidat per la MICE a este emocionant homenatge va ser l’actor Fernando Esteso, membre del repartiment del film ‘Loli Tormenta’, a més d’haver participat en un altre treball d’Agustí Villaronga com és ‘Incerta Glòria’. És per això que les seues paraules foren tan significatives: “Villaronga era una persona magnífica, un hombre con una historia increíble. Fue muy difícil hablar de él los días posteriores a su marcha, pero hoy, aquí, para mí es una alegría hacerlo”.

Per la seua part, Josep Arbiol, director del festival, recordava la importància de dur el cinema i la cultura als carrers i als pobles, a més d’educar a través de l’audiovisual a grans i menuts. “La MICE continua consolidant-se, i poder fer este tipus d’actes, amb personalitats d’este nivell, demostra que s’està fent un bon treball, tant per part del festival com també dels diferents ajuntaments que hi participen anualment”.

Finalment, l’alcaldessa del municipi, Paqui Bartual, també agraia a la Mostra Internacional de Cinema Educatiu “haber elegido Xirivella como punto de partida de este festival, que ya se ha convertido en un referente para la cultura y la educación en la Comunidad Valenciana”.

Share the Post:

Posteos relacionados