El CEIP La Muralla de Canet D’en Berenguer, el col·legi Sant Roc d’Alcoi o l’IES Maria Enríquez de Gandia són alguns dels centres premiats enguany, gràcies al gran nivell dels seus projectes audiovisuals, realitzats a classe per professorat i alumnat.
El Teatre Micalet de València acomiadava l’11a edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu amb una gran Gala de Cloenda que premiava els millors projectes audiovisuals fets per escolars d’este 2023. Un total de 50 guardons, 38 d’ells per a centres educatius participants i 12 per a professionals de l’audiovisual, van ser entregats en esta vesprada de dijous, rebuts tots ells pels seus autors i autores: xiquets i xiquetes protagonistes de les pel·lícules premiades, professorat i altres professionals de l’educació, en una gala que va reunir a més de 250 persones i que va tindre música, cinema, humor i molta emoció.
Entre tots els guardons atorgats, podem destacar els premis a millor audiovisual valencià, elegit per un jurat professional, que va ser, en la categoria de primària i infantil, per a l’Aulari CRA El Trescaire de Benlloc; i en la categoria ESO i Batxillerat per al curs de 1r de l’ESO de l’IES Maria Ibars de Dénia. En la categoria estatal, els guardons van arribar fins a Cilleros (Càceres), Madrid, Cambados (Pontevedra), Olot (Girona), Saragossa o Barcelona. I destacar també la categoria de Mice Accessible, amb guardons molt especials per als treballs fets pel CEIP Sanchis Guarner de Llocnou D’en Fenollet, el CEIP Serreria de València o el CEIP Xarquia d’Antella.
À Punt, com a mitjà de comunicació oficial de la MICE 2023, feia entrega també del premi La Colla À Punt, guardó especial que reconeix les peces audiovisuals amb contingut en valors. Este any han sigut per al curt ‘La colla d’especialistes’, del CEIP Teodoro Llorente de València; i per a ‘La mestra’, audiovisual fet per l’IES Maria Ibas de Dènia.
Josep Arbiol, director de la MICE, declarava durant l’acte que “hem d’estar molt contents per l’èxit d’esta edició, que ha superat tots els rècords, aconseguint arribar a més de 40.000 alumnes de tota la Comunitat Valenciana”, apostant per “una 12a MICE l’any que ve encara millor, més professional i amb més participació educativa”. També participava en la gala Miquel Francés, president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, qui s’adreçava a l’alumnat allí present: “sou el futur del sector. Ací esteu les persones que en uns anys sostindreu l’audiovisual valencià, així que només animar-vos a continuar i donar-vos l’enhorabona a l’alumnat i al professorat per la feina ben feta”.
La gala de cloenda va ser amenitzada i presentada per Wilfrid Energia Humana, Alicia Llorca i Beatriz Terrades, amb la participació prèvia de Benifaió en dansa, qui va posar la música, el ball i la tradició per als minuts inicials de l’esdeveniment.
Una MICE de rècord: èxit de participació en esta 11a edició.
La Mostra Internacional de Cinema Educatiu de València trenca tots els rècords en la seua 11a edició, amb quasi 43.000 joves participant en les més de 50 activitats proposades pel festival per a este 2023. Projeccions de pel·lícules, però també tallers, activitats culturals, jocs i diferents actes educatius destinats a l’alumnat i professorat dels més de 30 municipis elegits enguany per a formar part de la xarxa educativa que és la MICE.
Susi Sánchez, Guillermo Montesinos, Stefan Westerwelle, Ana Laura Calderón, Christian Lo o Andrey Khadzhivasilev han sigut algunes de les personalitats del món del cinema internacional que han xafat la catifa rosa durant esta edició.
L’audiovisual es troba més present que mai als programes educatius de les escoles, i l’objectiu d’este festival és continuar creixent perquè cada vegada hi haja més cinema als col·legis, més alumnes interessats a conéixer el món audiovisual i més professionals de l’educació amb la cinematografia com a eina important als seus mètodes d’ensenyament.
La MICE vol continuar consolidant-se a la Comunitat Valenciana i ser el festival de referència de cinema educatiu tant a Espanya com a la resta d’Europa. És per això que el seu objectiu és continuar treballant durant tot l’any amb les escoles, professorat i alumnat interessant, i aconseguir fer una 12a edició de gran nivell artístic, amb pel·lícules fetes a classe, però també amb projectes professionals que tinguen com a meta educativa fomentar les bones conductes, els valors universals i els drets humans.

