Open Arms i la pel·lícula ‘Mediterráneo’ posen el punt solidari a la MICE 2022

Membres de l’ONG i el productor del film, Tono Folguera, participen en un debat sobre immigració i drets humans, davant de desenes de xiquets i xiquetes de centres educatius de València, Alzira i Torrent.

La MICE també és solidaritat, compromís i responsabilitat. I és per això que la programació d’esta edició inclou actes en defensa dels drets humans, com la projecció-debat d’este matí al col·legi La Purísima de València. Alumnes, però també públic en general, han pogut gaudir d’una sessió participativa, amb membres de l’ONG ‘Open Arms’ i amb Tono Folguera, productor de la pel·lícula ‘Mediterráneo’. Esta pel·lícula, amb 3 Premis Goya i dirigida per Marcel Barrena, narra el treball altruista d’esta organització solidària amb els migrants que busquen una millor vida travessant la mar.

Ángel San José, Maria Dolç i Laura Sánchez eren els activistes representants d’Open Arms, qui atenien totes les preguntes de l’auditori, a més de contar la seua experiència personal com a membres d’esta ONG: “La pel·lícula reflexa a la perfecció l’inici d’Open Arms, mostrant situacions tràgiques, amb vides humanes en joc, que passen cada dia”. “Poder debatre amb gent jove, tindre este espai per compartir opinions i vivències, és una gran oportunitat per a nosaltres, i hem d’agrair a la MICE l’organització d’esta jornada”.

Tono Folguera, productor del film ‘Mediterráneo’ afirmava que “Esta pel·lícula es va rodar per a poder mostrar-la en actes com el que presentem hui”. A més, afegia que “l’objectiu de ‘Mediterráneo’ és oferir-la a les noves generacions i que coneguen una realitat, no tan llunyana com pensem, amb vides humanes com la de cadascun de nosaltres en joc”.

“L’objectiu de programar ‘Mediterráneo’ és que l’alumnat pense i reflexione al voltant d’un tema social tan important com la migració i el respecte als drets humans”, apuntava Josep Arbiol, director del festival, qui afegia que esta pel·lícula “és cinema educatiu. I com a tal, ha d’estar dins de la graella d’activitats de la MICE”.

Share the Post:

Posteos relacionados